FB pixel
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Tortas „Napoleonas“
Padidinti nuotraukas

Tortas „Napoleonas“

19 € / kg

Populiariausias svoris (galimi ir kiti dydžiai):
1,8 kg - 34,20 €

 

Užsakyti

Turbūt visi yra ragavę itin populiaraus pasaulyje „Napoleono“ torto. Šis klasikinis tortas yra daugelio mėgstamas ir laikomas konditerių pasididžiavimu. Saldu Saldu kepyklėlėje „Napoleonas“ kepamas iš sviestinės sluoksniuotos tešlos, lakštus pertepus gardžiu plikytu kremu. Kad būtų išlaikomas saldumo balansas - vienas torto sluoksnis pertepamas trintomis juodųjų serbentų uogomis. Napoleono tortas gali būti minimaliai dekoruojamas šviežiomis uogomis. Tituluojamas desertų karaliumi „Napoleonas“ tiks visų švenčių ar ypatingų progų šventiniam stalui.

Dėl tikrosios „Napoleono“ torto atsiradimo kilmės vyksta ginčai tarp įvairių tautų, kadangi kremu perteptas sluoksniuotos tešlos pyragas kepamas daugelyje šalių. Dar 1651 m. prancūzas Francois Pierre de La Varenne „Tūkstančio sluoksnių“ tortą aprašė savo knygoje „Prancūziška virtuvė“. Kai kurių kulinarijos istorikų nuomone, konditeris Nicolia Appert atsimenamas kaip „Napoleono“ pyragaičio kūrėjas. Kurdamas jį, prancūzas pasinaudojo savo tėvo, garsaus kulinaro, patarimu: „Viskas, kas nauja – tai seni užmiršti dalykai“. Nicolia pyragaitį sukūrė labai paprastai: paėmė senovinio karališko pyrago, sluoksniuotos tešlos lakštus, pagardintus konjaku, pertepė juos paties virtu kremu, supjaustė trikampiais gabalėliais, kurie priminė Napoleono Bonaparto kepurę, ir šiuos trupiniais papuoštus pyragaičius pavadino „Napoleonu“.

Esant reikalui išrašome gaminio kokybės sertifikatą.

Kiti desertai