FB pixel
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Eklerai
Padidinti nuotraukas

Eklerai

1 € / vnt.

Minimalus užsakymo kiekis - 30 vnt. (30 €)

 

Užsakyti

Eklerai - tirpstantys burnoje pyragėliai, ne veltui laikomi Prancūziškos virtuvės pasididžiavimu. Eklerai gaminami iš plikytos tešlos su pasirinktu kremu viduje. Klasikinis prancūziškas desertas gaminamas iš plikytos tešlos su vaniliniu kremu ir šokoladine glazūra, užbarstant skrudintų lazdyno riešutų. Turbūt nėra tokios šventės, kurios šventiniam stalui netiktų eklerai, o ypač juos mėgsta mažieji smaližiai.

Prancūziškas žodis „éclair“ reiškia žaibą. Šis desertas laikomas vienu didžiausių prancūzų virtuvės šedevrų. Maisto istorikų nuomone, eklerai buvo sukurti XIX a. Prancūzijoje, jų autorius - prancūzų gastronomijos pradininkas ir karališkųjų rūmų šefas Marie Antoine Careme. Jo dėka šis desertas gavo eklero pavadinimą ir per pastaruosius šimtmečius išpopuliarėjo visame pasaulyje. Birželio 22-ąją minima eklerų diena.

Eklerai gali būti dengti pienišku, baltu ar juodu šokoladais. Jums pageidaujant juos galime papuošti šokolado drožlėmis, smulkintais riešutais, kokoso drožlėmis, spalvotais pabarstukais.

Esant reikalui išrašome gaminio kokybės sertifikatą.

Kiti desertai